Uğur’da STEM Eğitimi

STEM eğitimi ile öğrenciler Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik disiplinlerine ait bilgileri uygulama imkanı yakalar ve çok boyutlu düşünebilmeyi deneyimler. Ekip çalışması yürüterek derslerde sunulan 21.yüzyıl hayatına dair problemlere kendi bilimsel temelli çözümlerini üretir. STEM eğitimi öğrencilerin yenilikçi geleceğin bir parçası olabilmesi için ihtiyaç duydukları bilimsel sorgulama, matematiksel modelleme, hesaplamalı düşünme ve proje tabanlı öğrenme becerilerini geliştirmelerini destekler. Uğur Okullarında STEM uygulamaları Mühendislik ve Teknoloji disiplinlerinin çalışma alanlarıyla uyumlu şekilde tasarlanmış STEM laboratuvarlarında yürütülür.

STEM Neden Önemlidir?

STEM eğitimi; Fen Bilimleri ve Matematik dersi kazanımlarının Mühendislik ve Teknoloji disiplinlerine ait bilgi ve becerilerle bütünleştirilerek ele alınmasını içerir. Bu bütünleşik yapı öğrencilerin analitik düşünmelerini, farklı öğrenme grupları ile etkileşim kurmalarını, takım çalışması becerisi kazanmalarını, problem çözme becerisi kazanmalarını, problem çözme becerilerini geliştirmelerini bildiklerini güncel olaylar ile ilişkilendirmelerini ve ürünlerini girişimci bir ruhla sunmalarını sağlar. Öğrencilerin keşfederek ve uygulayarak öğrenmelerini hedefleyen STEM eğitimi ile 21.yüzyıl becerilerini hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler yetiştirmek amaçlanır.

Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezinin yurt dışında ve yurt içinde yürüttüğü araştırmalara dayanarak ortaya koyduğu kuramsal çerçeve ışığında Uğur Okulları branş öğretmenleri tarafından okula özgü STEM müfredatı oluşturulmuştur. Öğrenciler, bu yapılandırılmış program çerçevesinde uygulayıcı branşların ders kazanımlarıyla uyumlu olarak belirlenen bir Bilgi Temelli Hayat Problemi’ne (BTHP) iş birliği içerisinde çözüm ararlar. Üreterek öğrenme sayesinde günlük hayatın içindeki problemlere karşı duyarlı hâle gelirler. Günümüzün karmaşık yapıdaki problemlerine kendi çözümlerini oluşturan öğrencilerin, akademik başarısı STEM Eğitimi ile desteklenir.