Uğur'da Almanca

Uğur Okullarında, Türkiye’nin geleceği çocuklarımızın farklı dilleri, kültürleri, değerleri ve düşünce biçimlerini tanıyıp çok yönlü düşünebilmeleri ve yeteneklerini ortaya çıkarabilmeleri için ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi verilir.

U-Deutsch

Öğrencilerin gelişim özellikleri ve ilgi alanları göz önünde bulundurularak seçilen ders kitapları ile hazırlanan Almanca eğitim programımız, Avrupa Ortak Dil Çerçevesi kriterlerine göre belirlenen dört dil becerisini kapsayan interaktif oyun temelli dil etkinlikleri ve projeler ile yürütülür. Programımız kapsamında tüm öğrenme etkinliklerinin günümüz yenilikçi yabancı dil öğretimi yaklaşımları temel alınarak gerçek yaşamla ilişkilendirilmesi göz önünde bulundurulur ve dilin kültürüyle birlikte öğrenilmesi esastır.

Uğur Okullarında Almanca sadece bir ders değil, ikinci bir dilin gerekliliğinin inancına dayalı bir öğrenme serüvenidir. Bu anlayışla öğrencilerimiz eğitim- öğretim yılı içinde sadece sınıf ortamında değil sınıf dışı farklı mekanlarda projeler yürüterek de dili öğrenme süreçlerine devam ederler.

Ortaokul ve lise kademelerinde arzu eden öğrencilerimizin Almanca dil seviyelerini belirlemek üzere uluslararası platformlarda geçerliliği bulunan FIT ve Goethe Zertifikat sınavlarına katılarak sertifika sahibi olmaları sağlanmaktadır.