Lise

Anadolu Lisesi

Uğur Okulları lise kademesinde öğrencilere bir yandan temel akademik yetkinlikler kazandırılırken diğer yandan kariyer planlamaları yapılır ve meslek seçimine yönelik gelişimleri izlenir. Dersler kademeli olarak ele alınır ve 9. ve 10. sınıflarda “Akademik Kur Sistemi” uygulanır. Akademik Kur Sistemi ile öğrenciler, okula başladıkları günden itibaren, derslerde edindikleri kazanımlar doğrultusunda etkin bir eğitim sürecine dahil edilir. 11. ve 12. sınıf öğrencileri, “Üniversite Sınavına Hazırlık Programı” kapsamında hayal ettikleri üniversiteyi kazanacak düzey ve yeterlilikte eğitim alırlar. Öğrencilerini dünya üniversitelerine hazırlayan Uğur Okullarında 11. sınıf eğitimi, MEB akademik takviminden önce, 9. ve 10. sınıfın belli konularının genel tekrarı yapılarak başlar ve böylece öğrencilerin konu eksikliklerini gidermesi sağlanır. Gelecekte okumak istedikleri bölüm ve seçmek istedikleri meslek hakkında kapsamlı bilgi almaları hedeflenir. Öğrenciler, 11. sınıf eğitim dönemi başında uzman psikolojik danışman ve psikologlar eşliğinde üniversite tercihlerini yaparlar. Bu tercihler baz alınarak “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” uygulanır.

DAHA FAZLA BİLGİ AL
Fen Lisesi