Uğur’da İngilizce

Uğur Okullarında İngilizce derslerinde “Aktif Öğrenme Modeli” uygulanır. Aktif öğrenme; yaşam boyu öğrenmenin altyapısı olup bu model ile öğrenme ortamlarında öğrencilerin öz denetim, öz güven, gruba ait olma, duyarlı olma ve başarabilme gibi becerileri kazanmaları sağlanır.

İngilizce Eğitiminde Hedefler
Aktif Öğrenme yöntemleri ve Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi (CEFR) hedefleri doğrultusunda öğrencilerin;

• Okuduğu ve dinlediği içerikleri analiz edebilme,
  • Yorumlayabilme ve çıkarımlar yapabilme,
  • Eleştirel düşünebilme,
  • Problem çözebilme,
  • Yaratıcı düşünebilme,
  • Bilişsel ve iletişimsel becerilerini geliştirmeleri sağlanır.

Bu beceriler, öğrencilerde “entelektüel merak” uyandırırken her bir öğrenci kişiye özel çalışmalarla “aktif öğrenen birey” niteliği kazanır.

Uğur’da İngilizce Programı

Uğur Okullarında İngilizce öğrenme ortamları, öğrencilerin İngilizce’yi dinleme, anlama, konuşma ve yazma becerilerini kullanmalarına olanak verecek şekilde, günümüz teknolojisi ile düzenlenir. İngilizce dil öğretimi, hem okul içinde hem de okul dışında İngilizce’nin aktif olarak kullanıldığı platformlar ve online içeriklerle zenginleştirilir. Öğrencilerin dil performansları ve gelişimleri düzenli takip edilerek geliştirilmesi gereken yönleri saptanır.

• Online Okuma Platformları: Özel olarak derlenmiş animasyonlu kitaplardan ve etkileşimli oyunlardan oluşan ödüllü bir kitaplık olan online okuma platformları ile okuma daha eğlenceli ve heyecanlı hale getirilir. Edebi klasikler, modern hikayeler ve şarkılar aracılığıyla daha iyi okuma, yazma, dinleme ve iletişim becerileri geliştirilir.
  • Proje Tabanlı Öğrenme: Öğrencilerin yabancı dilini sosyal ve akademik ortamlarda kullanmalarına ve katıldığı bu aktivitelerle aktif öğrenen bireyler olmalarına olanak sağlanır.
  • 5.Sınıf İngilizce Hazırlık Programı: 18 saatlik yoğun İngilizce programında amaç ortaokula adım atan öğrencileri Uğur İngilizce Programına hazırlayarak İngilizce dil seviyesini en üst noktaya taşımaktır.
  • Mentora Speak: Online İngilizce Konuşma Programı sayesinde öğrencileri, Ugur Okulları İngilizce müfredatına ve Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) seviyelerine uygun olarak geliştirilen özel bir müfredat ile ana dili İngilizce olan sertifikalı eğitmenler eşliğinde kapsamlı bir online konuşma programına erişim sağlarlar.

Ölçme ve Değerlendirme

LGS sınav grubu olan 8. sınıf programında ise Uğur Okullarına ait yayınlar ile öğrencilerin LGS’ye hazırlanmasına destek olunurken akademik yıl boyunca uygulanan deneme sınavları ile öğrencilerin LGS’deki İngilizce başarıları en üst düzeye taşınır.

• Uğur English Test (Online UET) ile öğrencilerin İngilizce dil becerileri test edilir. UET sonucunda, öğrencilerin tespit edilen eksiklikleri ağustos ayındaki oryantasyon döneminde tamamlatılır ve öğrenciler akademik yıla hazır hâle gelir.
  • Uğur Revision Test (URT) akademik yıl boyunca tüm öğrencilerin İngilizce ders başarıları ve gelişimleri “Ongoing Assessment System” olarak da adlandırılabilecek URT ile takip edilir. Bu testlerde öğrencilerin hangi hedef kazanımlarda yetkin oldukları raporlanır.
  • Cambridge English Yeterlikleri, dünya çapında binlerce kurum tarafından kabul edilen ve güvenilen İngilizce öğrenmeyi keyifli, etkili ve ödüllendirici kılan geniş kapsamlı sınavlardır. Avrupa Ortak Dil Kriterlerinin (Common European Framework of Reference) bir seviyesine odaklanarak öğrencilerin konuşma, yazma, okuma ve anlama becerilerini adım adım geliştirmelerine yardımcı olur. Cambridge B1 Preliminary, B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency ve IELTS sınavları sayesinde, lise öğrencilerimizin İngilizce seviyeleri tarafsız bir kurum tarafından da tespit edilmiş olur.

Yurt Dışı Programları

Uğur Okulları Lise Değişim ve İngilizce Yaz Okulları Programları, öğrencilerin farklı ülkelerden arkadaşlar edinerek dayanışmanın önemini kavramalarına ve kendilerini yabancı dilde ifade edebilme yeteneklerini geliştirmelerine fayda sağlar.