Uğur’da Fark Yaratan Uygulamalar

Fark Yaratan Bireyler

Uğur Okullarında her çocuğun geliştirilebilecek güçlü yönleri ve yetenekleri olduğu inancı hakimdir. Öğrencilerin, bu yeteneklerini destekleyecek sorgulama, hayal etme ve keşif becerilerini kazanması sağlanır. Yetenekli, meraklı ve değerli kabul edilen çocuklar, araştırma süreçlerine aktif bir şekilde katılım gösterir. Program öğrencinin bireysel ilgi ve ihtiyaçlarına duyarlı, her çocuğun öğrenme, gelişme ve büyüme aşamalarındaki farklılıklarına cevap verecek niteliktedir.

Okuduğunu Anlama

Okuma, beraberinde anlamlandırma becerisini de getiren bilişsel bir süreçtir. Uğur Okullarında eğitim yaklaşımlarının ve öğrencilerin akademik gelişimlerinin temelini oluşturan okuduğunu anlama çalışmaları ile öğrencilerin yazılı ve görsel anlatımlardaki anlamlandırma becerilerinin geliştirilmesi sağlanır.

Düşünme Becerileri

21. yüzyılın bireyden beklentisi, bilgiye sahip olmakla birlikte bu bilgiyi en işlevsel şekilde kullanabilmektir. Uğur Okullarında bilgiyle temeli oluşturulan akademik başarının, farklı ve yaratıcı ürünlerle ortaya konularak düşünme becerilerini geliştirmesi hedeflenir. Bunu destekleyen eğitim içerikleri ile görsel algı, parça-bütün ilişkisi, analoji, matris, örüntü, analitik düşünme, problem çözme ve yaratıcılık gibi birçok alanda gelişim sağlanır.

Yaratıcı Yazarlık

Öğrencilerin görsel ve sembollere dayalı olarak hazırlanmış Yaratıcı Yazarlık kitapları ile öz güven, kendini ifade etme, yaratıcılık ve dilsel becerilerini geliştirmeleri hedeflenir.

Asalet ve Zarafet Dersi

Uğur Okullarında öğrencilere kazandırılması hedeflenen davranış dili, okul öncesinden itibaren Asalet ve Zarafet Dersi kapsamında öğretilir. Bu ders, öğrencilerin kibar, görgü kurallarını bilen, ortak paylaşım alanlarında ve sosyal ortamlarda başkalarını incitmeyecek, rahatsız etmeyecek şekilde davranmalarını amaçlayan bir derstir. Asalet ve Zarafet Dersi ilk dönem boyunca kişisel bakım, etkili iletişim becerileri ve sihirli sözcükler temalarında işlenir. Kişisel bakım teması, beden temizliğinden çevre temizliğine kadar temiz olmak ile ilgili bütüncül bir bakış açısı ile işlenir.