Akademik Gelişim

Uğur Okullarında akademik gelişimin takibi büyük önem taşır.

Uğur Okulları tarafından öğrencilerin yaş grubu özelliklerine uygun olarak hafta içi ve hafta sonu standart ödevler, haftanın işlemleri ve grup etkinlikleri ile öğrencilerin akademik gelişimleri sınıf öğretmeni liderliğinde ölçme araçları ile takip edilir ve uzmanlarca değerlendirilir. Değerlendirmenin hiçbir aşamasında öğrenciler arasında kademelendirme yapılmaz.
1-2-3-4. sınıfların tamamında ‘’Biçimlendirici Değerlendirmeye Dayalı Ölçme Araçları’’ ile öğretmenler yıl boyunca akademik gelişimi takip ederek, öğrenme eksiklerinin bulunduğu noktada hızlıca müdahale eder.

Akademik Gelişim Dosyası (AGD)

Uğur Okullarında her öğrencinin okula başladığı andan itibaren akademik, sosyal ve kişisel gelişimi izlenir; değerlendirilir. Öğrencilerin bu kapsamda gerçekleştirdiği tüm çalışmalar “Akademik Gelişim Dosyası (AGD)” adı altındaki e-portfolyoda saklanır. Böylece öğrencilerin bilgi ve becerilerini kullanarak geliştirdiği tüm projeler ve elde ettiği başarıları geleceklerine yön verecek e-portfolyolarında toplanır. Bu çalışma ile öğretmenler ve veliler, öğrencinin gelişimini eğitim süreci boyunca yakından izleyebilir.

Sosyal ve Duygusal Gelişim

“Yapabiliyorum” etkinlikleri ile öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerine uygun günlük yaşam becerilerinin geliştirilmesi hedeflenir. Öğrenciler, düzenli verilen görevleri yaparken takip formları kullanılarak öz değerlendirme ve veli değerlendirmeleri ile sosyal hayatın içinde birey olabilme yeterliliği kazanması konusunda desteklenir.

“Davranış geliştirme” etkinlikleri ile öğrencilerin grup içinde doğru davranışları gösterme sıklığının artırılması ve toplumca kabul edilen “iyi insan olma” özelliklerinin kazandırılması hedeflenir.