Çocuk Dostu Öğrenme Ortamları

Uğur Okulları ilkokul eğitim sisteminde, fiziki ortamın öğrenmeye olan katkısı büyük önem taşır. Renklerin duygulara ve bilinç faaliyetlerine olan etkisi, hayal gücünü ve yaratıcılığını desteklemesi ve sanatsal bakış açısı kazandırmadaki rolü düşünülerek sınıf ve koridorlarda kullanılan renkler titizlikle seçilir.

Öğrencilerin birbirinden farklı gelişen bireyler oldukları ilkesinden yola çıkılarak kendilerini keşfedebilecekleri, beceri ve yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri, uygun materyaller ve etkinlik alanlarıyla zenginleştirilmiş “çocuk dostu öğrenme ortamları” oluşturulur.

Uğur Okullarında, okulun her bölümü öğrenme alanıdır. Alanlar, çocukların fikirlerini etkileşimli bir ortamda paylaşabilmeleri için gerekli fiziki imkanlara sahiptir. Öğrenciler eğitim süreçleri içinde bilgiyi üretirler ve sergilerler. Bu amaçla sınıf içinde ve koridorlarda “konuşan duvarlar” kullanılır.