Uğur’da Aktif Yaşam

Uğur Okullarında Beden Eğitimi dersi aracılığıyla öğrencilere, yaşam boyu spor yapma alışkanlığı kazandırmak hedeflenir. Aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzı düzenli fiziksel aktivite yapmayı gerektirir. Düzenli spor yapma alışkanlığı zihinsel sağlık üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.  Sporun, akademik başarı üzerindeki olumlu etkileri de ele alınarak eğitim programları kurgulanır. Öğrencilere fiziksel, ruhsal, ahlaki ve zihinsel gelişimin yanında kendine güvenme, takım ruhuna sahip olma, sportif organizasyonlarda kazanma ve kaybetme durumunda doğru davranışlar sergileme gibi yetkinlikler kazandırılır.

Belirli plan ve periyotlarda farklı spor branşlarında eğitimler verilir. Branş eğitimleri sonrasında kısa süreli maçlar, her ay farklı branşlarda sınıflar arası turnuvalar ve ligler düzenlenerek öğrencilerin aktif olması sağlanır. Takım sporları ve grup aktiviteleri öğrenciler arasında sosyal bağı güçlendirirken iş birliği iletişim ve dayanışma duygusunu da geliştirir.