Pandemide Dijitalleşme Hız Kazandı
25 Eylül 2020 Eğitim

Pandemide Dijitalleşme Hız Kazandı

Çin’den başlayarak dünyanın dört bir yanına yayılan COVID-19 pandemisi, tüm sektörlerde olduğu gibi eğitimde de yeni bir düzene geçişe neden oldu. Türkiye’de 11 Mart’ta ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından 16 Mart’tan itibaren okullarda yüz yüze eğitime ara verildi. 23 Mart’tan itibaren de dersler, uzaktan eğitimle devam etti. Koronavirüs nedeniyle bugün 20’den fazla ülkede 300 milyonun üzerinde öğrenci uzaktan eğitim alıyor. Bu ülkeler arasında yaklaşık 25 milyon öğrencisiyle Türkiye de bulunuyor. Teknoloji çağında dünyaya gelen ve aslında hayatın her alanında teknolojiyi, kullanırken eğitim konusunda çekimser kalan Z kuşağı, pandemiyle birlikte uzaktan eğitime mecburi bir geçiş yaptı. Pandemi sürecinde eğitimde dijitalleşme hız kazanırken Uğur Okulları, yüz yüze ve çevrimiçi eğitimin bütünleştiği eğitim modeli Metodbox ile uzaktan eğitimde fark yaratmayı başardı.

Yapay Zeka Tabanlı Dijital Öğrenme

Üç yıldır Uğur Okullarında aktif olarak kullanılan, kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı dijital öğrenme- öğretme platformu Metodbox ile uzaktan eğitim döneminde adeta okul eve taşındı. MEB müfredatına uygun dersler, deneyimli öğretmenlerin oluşturduğu konu anlatımları, soru bankaları, videolar, çalışma fasikülleri vb. gibi binlerce içeriğe ulaşabilen öğrenciler hem eksiklerini giderme hem de ders tekrarı yapma şansı buldu. Her gün ortalama 74 aktif kullanıcının giriş yaptığı sistemle derslere yüzde 95 oranında katılım sağlandı. Yeni eğitim öğretim yılında da okul öncesi, 1.sınıf, 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğrencileri dışında diğer kademelerdeki öğrenciler uzaktan eğitime devam edecek. Geçtiğimiz yıl kesintisiz eğitim alarak, başarılı derecelerle sınıflarını geçen Uğur Okulları öğrencileri bu yıl da Metodbox üzerinden eğitim alacak. Metodbox içerisine entegre edilen, yerli ve eğitim odaklı görüntülü ve etkileşimli ders sistemi SeeMeet ile dijital okul ortamının ihtiyaçları tek bir uygulama içinde tutulacak ve canlı dersler SeeMeet’te yapılacak, bütünleşik öğrenme kendi platformları ile desteklenecek.