TÜRKİYE'NİN UĞUR'U 55 YAŞINDA

Uğur Okullarının Hikâyesi 55 yıl önceye dayanmaktadır. Bu hikayenin kahramanı Sayın Enver Yücel’dir.

Giresun’un Piraziz ilçesinde yaşayan 7 yaşında bir çocukla başlar bu hikâye. Aydınlık bir dünya hayali vardır. Bunun tek bir yolu var: O da eğitim.

Eğitimle insan değişir. İyi, mutlu nesiller de bu şekilde yetişir düşüncesiyle henüz 7 yaşında başlayan bu tutku; onu hayallerinin peşinde koşarak İstanbul’a getirdi. Bu hayal; Aksaray Laleli ‘de 3 odalı, sobayla ısınan dershanede ete kemiğe büründü. İlk adımı attığı 1968’de açılan Uğur Dershanesine ortak olarak bu üç odalı yeri büyük bir markaya dönüştürme serüveni de böylece başlamış oldu. Hep en iyinin peşinde olan Sayın Enver Yücel; en iyi olabilmek için gece gündüz demeden, bıkmadan, usanmadan çalıştı. Öğrencilerin fikirlerine önem verdi. En iyi öğretmenlerle çalıştı ve adından çok söz ettiren bir marka olma yolunda hızla ilerledi. Bu marka zaman içerisinde takım ruhu, aidiyet duygusuyla da hızla büyüdü.

1985 yılında üç odalı dershane artık 12 derslikli modern bir binaydı.1990 yılında da Türkiye’nin her yerinde tabelaları olan, kaliteden ödün vermeyen bir markaya dönüştü. Eğitim sevdasından hiç vazgeçmeyen Enver Yücel kendine yeni bir hedef koymuştu. Eğitimde fırsat eşitliği olması gerektiğini savunuyor; eğer bu başarılı olursa eğitimde nitelik artar ve herkes nitelikli eğitimden yararlanır düşüncesiyle çalışmalarına daha da hız veriyordu.

Türkiye’nin en büyük eğitim ağlarından biri olan Bahçeşehir- Uğur Eğitim Kurumlarını kurarak yeni bir marka yarattı. Bu marka ile anaokulundan üniversiteye yön verecekti. Bünyesinde yer alan okullarda yenilikçi eğitim anlayışının benimsenmesini ve diğer okullara örnek olmasını sağlayacaktı. Enver Yücel “Yerel olmadan evrensel olunmaz. “anlayışına sahipti. Önce yerelde markalaştı sonra da dünya çapında saygın yer edindi. Bu uğurda 1998 ‘de ABD’de ilk üniversitesini de açarak vizyonunu uluslararası arenaya da taşımış oldu.

Türkiye’nin dört bir yanında binlerce öğrenciye nitelikli öğretim sunan Uğur Dershaneleri 2014 yılında meydana gelen yeni düzenlemeler nedeniyle bir dönüşüm sürecine girdi. Uğur Okulları olarak küllerinden yeniden doğan Uğur markası, 46 yıllık sınav tecrübesini k12 eğitimine taşıdı ve  Metodbox , Uğur Dijital’ le  de eğitimini  dijitalle buluşturdu. Aynı dönemde Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları da bir dönüşüm sürecine girdi  ve yurt dışındaki okulları da kapsayan BAU Global eğitim ağı  kuruldu.

Anaokulundan üniversiteye kadar geleceğe yön veren, çağdaş eğitim anlayışıyla yetişen Uğurlu öğrencilerimizin başarıları ülke sınırlarını aştı. Uğur Okulları Ata’mızın izinde, 21. yüzyıl becerileri ile dolu geleceğe yön veren teknolojiye hakim nesiller yetiştirmeye devam ediyor ve devam edecek.

55 yıl önce kendi emeğiyle kurduğu bu marka bugün on dört binden fazla çalışanı ile büyük bir aileye sahip. 2014 yılında dönüşen lise ve Anadolu liseleri ile eğitime başlayan Uğur Okulları bugün 55 ilde 110bin öğrenci 116 okul ve 141 kursumuz ile eğitim- öğretimini sürdürmeye devam ediyor ve edecektir.

Sevgili Gençler,

Giresun’dan hayalleriyle yola çıkan çocuğun hayallerindeki eğitim dünyanın dört bir yanında binlerce öğrenciye ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor. “Hayalleri olmayanın geleceği olamaz.” düşüncesinden “Erişilmez olanı hayal edin ve hayallerinizin peşinden koşun.” diyen Enver Yücel, hayal etti ve o hayalleri bir bir gerçekleştirdi.

Sizler de hayatınızda değişime ve yeniliğe önem verin. Hayatta hayalleriniz olsun. Hayallerinizin peşinden koşun. Kendi başarı hikâyenizi kendiniz yazın.

Saygılarımla

27 Kasım 2022