SAKARYA UĞUR OKULLARINDA 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEYECANI

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Okul öncesinden liseye her kademeden 18 milyon öğrenci, yaz tatilinin ardından okula başlamanın veya bir üst sınıfa geçmenin heyecanını yaşıyor. Her yeni eğitim öğretim yılı, çocukların geliştiği, büyüdüğü ve ihtiyaçlarının değiştiği yeni bir dönemi de beraberinde getiriyor. Bu süreç iyi yönetilmediğinde, öğrencinin duygusal ihtiyaçları tespit edilip gerekli önlemler alınmadığında okula uyum süreci hem öğrenciler hem veliler hem de eğitimciler için zor bir duruma dönüşebiliyor. “İyi bir gelecek için iyi bir başlangıç” şarttır  yaklaşımıyla hareket eden Uğur Okulları, eğitim süreçlerini bu odak noktasından hareketle şekillendirmeye devam ediyor.

Henüz başlayacak olan 2022-2023 eğitim –öğretim yılını değerlendiren Sakarya Uğur Okulları Kurucu Müdürü Yavuz MÜFTÜOĞLU tıpkı yetişkinler gibi öğrencilerde de pazartesi sendromu olabileceğini belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü: “Pazartesiden cumaya okula alışan öğrenci, yeni bir haftaya başladığında benzer uyum sorunlarını yaşayabilir. Bu durumda aileler yine ilk günlerde sergiledikleri motive edici tutumlarını sürdürmeyi devam etmeli.’’

Öğretmenlerin de en kısa zamanda öğrencilerle güven bağı kurması gerektiğini belirten Yavuz MÜFTÜOĞLU “Öğretmenler bilgi vermenin yanı sıra ilk olarak öğrencilerin duygularına ulaşmalı. Öğrencilerin okulu sevmelerini sağlamak önemli. Öğretmenler mutlaka öğrencilerin ismini öğrenmeli. Bir öğrenciye ismiyle hitap etmek, onu kabul etmek ve birey olarak algılamak anlamına gelir.. Ayrıca sınıf kuralları öğrencilerle birlikte belirlenmeli ve tutarlılık sağlanmalı. Kendi fikirleri de kurallara dahil edildiğinde öğrenciler kurallara daha çok uyum sağlıyor.” diyerek öğretmenlere önerilerde bulundu.

27 Eylül 2022