SAKARYA UĞUR OKULLARI TSE ‘’OKULUM TEMİZ’’BELGESİ

Sakarya Uğur Okulları, Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’nin eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyonu önleme ve kontrol belgelendirme programı şartlarını yerine getirerek ‘’Okulum Temiz’ ’belgesini almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE)arasında imzalanan’ ’Eğitim Kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyonu önleme amacıyla Okulum Temiz Belgelendirme Programı yürürlüğe alınmıştı. Bu program kapsamında tüm hazırlıklarını eksiksiz ve titiz bir şekilde tamamlayan Sakarya Uğur Okulları ‘’Okulum Temiz’ ‘belgesini almak üzere TSE Türk Standartları Enstitüsü’ne başvuruda bulundu. Başvuru sonrası okula gelen TSE denetçileri, Covid-19 salgını kapsamında okulda alınan tedbirler, hijyen koşullarının sürekliliği, okulun fiziki koşullarının yeterliliği gibi birçok alanda incelemelerde bulundular. Yapılan denetimde, aranılan kriterleri eksiksiz yerine getirdiği tespit edilen Sakarya Uğur Okulları ‘’Okulum Temiz ‘’belgesini almaya uygun görüldü.

4 Aralık 2020