Sakarya Uğur Okulları matematik zümresi ve öğrencileri tarafından Pİ Günü etkinliği düzenlendi.

Temelde matematiğe dikkat çekmek için kutlanan Pİ Günü etkinliğinde matematik zümresi öğretmenleri ve öğrencileri Pİ sayısının tarih içindeki gelişimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdiler. Sunumda Pİ sayısının sanat, coğrafya gibi diğer disiplinler arasındaki ilginç yönüne dikkat çekildi.

Pİ Sayısının matematiksel anlamı dairenin çevresinin çapına bölümüdür. Pİ sayısının gerçek değerini bulmak amacıyla pek çok matematikçi çalışma yapmış hemen hemen hepsi belirli bir basamağa kadar bu sayıyı hesaplayabilmiştir.

Bugün bilinen Pİ sayısına en yakın sonucu Arcımedes’in bulduğu bilinmektedir. Bunun dışında Babiller ve Mezopotamyalılarda Pİ sayısını yaklaşık olarak biliyorlardı ve hesaplamalarında kullanmışlardı.

Okulda yapılan etkinlik, Pİ ‘nin sembolik şeklini gösteren pano çalışması ,Pİ yazılı tişörtlerin giyilmesi, Pİ şeklinde pasta ve kurabiyelerin kesilmesi ile sona erdi.

20 Mart 2022