SAKARYA UĞUR OKULLARI KARİYER GÜNLERİ 2022

Sakarya Uğur Okulları ‘’Kariyer Günleri’ ’kapsamında SUBÜ (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi)Rektörü Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK’ı konuk etti.

Prof.Dr. Mehmet SARIBIYIK, YKS ye hazırlanan 12.sınıf öğrencilerine SUBÜ’yü anlatıp bilgi ve deneyimlerini aktardı. Yaşamından kesitler sunarak öğrencilere imkanlarını iyi değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Prof.Dr. Mehmet SARIBIYIK;

‘’Günümüzde ülkeler arası rekabet bilgi gücü ile sürdürülmekte, toplumların geleceği ise verilen eğitimin başarısı ile değerlendirilmektedir.

Ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için yüksek verimi gerçekleştirecek nitelikli insan gücünü yetiştirmek öncelik taşımaktadır. Mesleki açıdan iyi yetişmiş insan gücü ülke ekonomisine kaliteli mal ve hizmet üretmekle katkı sağlayacaktır.

2018 yılında Sakarya Üniversitesi’nden bölünerek kurulan SUBÜ ‘’Bilgiyi beceriyle bütünleştiriyoruz’ ’sloganı ile değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için mesleki açıdan yetkin, İletişim becerileri yüksek nitelikli bireyler yetiştirmek için sektör ile beraber çalışmaktadır. ’dedi.

Sunum öğrencilerin merak ettikleri soruları Prof.Dr. Mehmet SARIBIYIK’a yöneltmeleri ve Sakarya Uğur Okulları Kampüsü Kurucu Müdürü Yavuz MÜFTÜOĞLU’nun takdim ettiği teşekkür çiçeği ile sona erdi.

6 Mayıs 2022