Sakarya Uğur Okulları ‘’Kardeş Okul Kodluyor’ ’Projesi

Sakarya Uğur Okulları ‘’Kardeş Okul Kodluyor’ ’projesi kapsamında Bahçelievler Gazi İlköğretim öğrencilerini ağırladı. Uğurlu öğrenciler UBİT Robotik Kodlama dersinde edindikleri becerileri öğrencilerle paylaştılar.

Kodlama Robotik uygulamasıyla kendi öğrencilerini geleceğe hazırlayan ve geleceğin bilişimcilerini, tasarımcılarını yetiştirmeyi hedefleyen Uğur Okulları, fikir üretebilen fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen bireylerle ülkemize ışık tutarken proje kapsamında eriştikleri tüm çocuklara ve gençlere de aynı misyonla yaklaşmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda Kodlama ve Robotik öğretmenleri eşliğinde Bahçelievler Gazi İlköğretim öğrencileriyle gerçekleştirilen Kodlama Robotik Etkinlikleri ile öğrencilerin bir problemi tanımlamaları ve buna çözüm getirmek için arkadaşları ile işbirliği içinde çalışarak bir yenilik üretmeyi deneyimleme becerilerini geliştirmeleri sağlandı. Etkinlik sonunda Ortaokul Müdürü Nurhan Müftüoğlu, çocuklar üzerine kurgulanan bir faaliyette yer almanın kendileri için çok değerli olduğunu ifade etti.

9 Ocak 2022