SAKARYA UĞUR OKULLARI DÜNYA SORUNLARI İÇİN SAHNEDE

Sakarya Uğur Okulları; dünyanın ortak sorunlarını gençlerin gözüyle irdelemek, genç neslin dinamizmi ve kararlığıyla sorunlara çözüm önerileri getirmek için  farklı okulların öğrencileriyle bir araya gelerek  ‘’Dünya Sorunları Çalıştayı’’na ev sahipliği yaptı.

Uğurlu gençler, dünyamızın karşı karşıya kaldığı küresel ölçekli ve geleceği tehdit eden önemli sorunları masaya yatırarak, geleceği tehdit eden bu sorunlara çözüm önerileri üretmek için ‘’Dünya Sorunları Çalıştayı’nı oluştururken çalıştay kapsamında adaleti ve insani değerleri gözetmeyi hedeflediler.

Dünya Sorunları Çalıştayı açılış seremonisinde söz alan Sakarya Uğur Okulları Kampüsü Müdürü Yavuz MÜFTÜOĞLU ‘’ İnsani değerlere sahip çıkan, toplumsal aidiyet duygusu ve toplumsal bilinci oturmuş bir genç neslin, sosyal gelişimlerini destekleyici politikalar üretmek, potansiyellerini tam anlamıyla ortaya çıkarabilecekleri imkan ve zemini hazırlamak, sadece kendi ülkesi için değil, tüm bölgelere, coğrafyalara ulaşmak ve onların dertlerini kendi derdimiz gibi algılayıp çözüme kavuşturmak hepimizin ortak sorumluluğudur. İnsan hakları, eşitlik, demokrasi, özgürlüğün dillerden düşmediği bir yüzyılda artık şahidiz ki, söylemlerin yerini eylemler almadıkça bu buhrandan çıkamayız. Uğur Okulları olarak ülkemizi daha da ileriye taşıyacak girişimci ruhu ve dinamizmi yakalayabilmek için, gençlerin donanımlı ve kendinden emin adımlarla ilerlemesi için, onların entelektüel, duygusal gelişimleri için yapılacak her türlü çalışmayı bu ülkeye ve dahi insanlığa bir borç biliriz.’’ dedi. Çalıştayda duygu ve düşüncelerini ifade eden Okul Müdürü Çiğdem KÖK ise ‘’Gençlerin dünyada var olan sorunlara en etkin çözümleri üretebileceklerime dair inancım sonsuzdur, dünyayı güzelleştirmek ve iz bırakabilmek siz gençlerimizin elindedir. ‘’ diyerek gençlere olan güvenini vurguladı. Dünya Sorunları Çalıştayı kapsamında Sakarya Barosunun değerli avukatlarından Avukat Elif ERDEM DÜZGÜN de misafir edilirken kendisinin hak ve adalet üzerine söyledikleri öğrencilere bakış açısı kazandırdı. "Hak ihlallerine dair olaylar gerçekleştikten  sonra değil gerçekleşmeden önce gerekli tedbirler alınmalı, vakaların önüne geçmek için etkili eylem planları yapılmalı ve bu noktada siz gençlerin görüşleri hepimiz için ufuk açıcı bir kıymete sahip." ifadelerinde bulundu.

Dünya Sorunları Çalıştayı kapsamında kadına şiddet; kadın, çocuk ve hayvan hakları gibi tüm dünyada var olan temel problem alanları oluşturulan komitelerde görüşülüp alınabilecek önlemler üzerinde duruldu ve çözüm önerileri raporlaştırıldı. Uğurlu gençler farklı okullardan misafir ettikleri diğer öğrencilerle gerçekleştirdikleri kolektif çalışmalarla verimli bir çalıştay sürecinin yanı sıra keyifli anlar da yaşadılar.

1 Mayıs 2023