SAKARYA UĞUR OKULLARI CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ,Sakarya Uğur Okulları’nda büyük bir coşku ile kutlandı.

Tören İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.Törende konuşma yapan Sakarya Uğur

Okulları Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu;

‘’Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Kıymetli Velilerimiz ve Sevgili Öğrenciler

Bugün Cumhuriyet Bayramının 98. yıldönümünü  yine büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kutlayacağız.

Yıl 1918. Anadolu taşıyla toprağıyla kan ağlıyor. Anadolu insanında bir sessizlik, bir durgunluk. Elde hiçbir şey yok; ne top, ne tüfek ne de derli toplu bir kuvvet. Yara derin, şartlar ağır. Anadolu insanı her şeyini yitirmiş ama umudunu yitirmemiş.

Bu millet her şeyi yapabilirdi; yeter ki kendine bir ışık bulsun. İşte bu ışık 16 Mayıs 1919’da Karadeniz’e açılır. 1919’da Samsun ufuklarında doğan bu güneş, dalga dalga tüm Anadolu’ya yayılır.

Bizi tutsak etmek isteyen güçler başarılı olamaz çünkü Anadolu; elleri nasırlaşmış, yüreği tunçlaşmış, vatan vatan, diye  kundaktaki çocuğu ile cepheden cepheye koşan anaların yurdudur. Çünkü Anadolu; özgürlük için kanlarını düşünmeden dökenlerin, canlarını hiçe sayanların, düşmanın topuna güllesine göğsünü siper edenlerin  yurdudur.

Takvimlerin 29 Ekim’i gösterdiği gün ilan edildi Cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün Türk ulusu ile gerçekleştirdiği en seçkin eseridir. 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet,  milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Sevgili Öğrenciler,

Ulusumuzun geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk “Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz.” demişti. Öyleyse sizler Atatürk’ün önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız. Atatürk kadar çalışkan ve onun kadar vatan ve millet sevgisi ile dolu olmalı yüreklerimiz.

Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar; başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, saygılarımı sunarım.

Bayramınız kutlu olsun!  ‘’dedi.

Ortaokul Müdürü Nurhan Müftüoğlu’nun konuşmasının ardından okul bando takımının gösterisi,günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması,milli sporcu öğrencilerimizin gösterileri ve müzik korosunun söyledikleri Cumhuriyet şarkıları ile tören sona erdi.

1 Kasım 2021