Uğur Okulları

444 4 845
spotify youtube facebook twitter instagram linkedin

SAKARYA UĞUR OKULLARI 10 KASIM ANMA TÖRENİ

Sakarya Uğur Okulları öğretmenleri ,öğrencileri  ve personeli kahraman ulusumuzun büyük Önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa göçüşünün 82.yıldönümünde saygıyla andılar.

Okul bahçesinde düzenlenen anma töreni saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesi ile başladı.Törende konuşan Sakarya Uğur Okulları Kurucu Müdürü Yavuz Müftüoğlu;

“Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Kıymetli Misafirler ve Sevgili Öğrenciler,

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 82. yılındayız. 10 Kasımların, Mustafa Kemal’in 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlamamız bakımından önemi büyüktür.

Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın ardından Türkiye Cumhuriyeti ile Türk milletini çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarmayı amaç edinmiştir. Mustafa Kemal bu amacı “Büyük davamız, en medeni, en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir.” şeklinde ifade etmiş ve çağdaşlaşmayı hedef seçmiştir. Bu doğrultuda 1920 ile 1938 yılları arasında yaşanan gelişme ve değişimler, hem milletin birbiriyle kucaklaşması hem de milletçe çağla yarışmak düşüncesiyle temellendirilmiştir. Uygulanması da milletin çağdaşlaşmaya katılması ve ona katkıda bulunması ile olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, 20. yüzyılın başlarında bilim ve teknolojinin önemini tespit etmiştir. Kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan, ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini belirtmiştir. Batı uygarlığının biliminden, teknolojisinden yararlanarak, bunları özümseyerek çağdaş uygarlık düzeyine çıkıp bu düzeyi de aşmayı milletinin önüne amaç olarak koymuştur.

Yalnız 10 Kasımlarda değil, her daim Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadeleciliği, azmi, kararlılığı ve ileri görüşlülüğü ülkemizde ve dünyanın dört bir köşesinde konuşulmaktadır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak bakımından da önemlidir.

Konuşmama Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle son vermek istiyorum. “Ben, manevi miras olarak hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında belki gayelere tamamen erişemediğimizi fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.”

Bu düşüncelerle ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle, şükranla anıyor ve herkesi saygıyla selamlıyorum.’’ Dedi.

Tören, Türkçe Öğretmeninin Atatürk’ü anlatan konuşması ve öğrencilerin okudukları şiirlerle sona erdi.

16 Kasım 2020

Listeye Dön
Uğurlu Olmanın Tam Zamanı

Uğurlu Olmanın
Tam Zamanı

Size en yakın okulumuzu seçerek ön kayıt formunu doldurabilirsiniz.

UĞUR'A BAŞVUR
İletişim Formu
İletişim Formu
Lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız.