BAĞIMSIZLIK NEFESİMİZ İSTİKLAL MARŞI 100 YAŞINDA

Sakarya Uğur Okulları Kampüsü, Milli Mücadele ruhunun destanlaştığı, bağımsızlık aşkının maneviyatla birleştiği dizelerin sahibi Mehmet Akif ERSOY’u ve ‘’BAĞIMSIZLIK NEFESİMİZ’’ ifadesiyle özdeşleştirdikleri İstiklal Marşı’mızı, kabulünün 100. yılında, gerçekleştirmiş oldukları etkinliklerle andılar.

İstiklal cephelerinde en çetin savaşların sürdüğü yıllarda bağımsızlığın sembolü olacak bir marş aranırken tüm para ödülünü reddedip Milli Marşımızı kaleme alan büyük şair Mehmet Akif ERSOY Kurtuluş Savaşı’mızın manevi cephesinin kahramanı olmuştur. Sakarya Uğur Okulları öğrencileri online platformda gerçekleştirdikleri törende Mehmet Akif ERSOY’un edebi kimliğini, marşı yazma sürecini ifade ederken İstiklal Marşı’mızın on kıtasını da büyük bir coşkuyla seslendirdiler.

Mehmet Akif ERSOY’un kaleme aldıktan sonra ‘’ Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’’ dediği İstiklal Marşı’mızın ruhunun tekrar idrak edildiği törende Kurucu Müdür Yavuz MÜFTÜOĞLU: ‘’ Tarihteki şanlı sayfalarımızın, birlik olunduğunda hangi güçlüklerin üstesinden gelinebileceğinin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı,  geçmişte olduğu gibi bugün de milletimizin en büyük ışığı ve cesaret kaynağıdır. Tarihimizi, vatanın hangi şartlarda savunulduğunu gelecek nesillere aktarmalı ve bu ruhu tüm gençliğe aşılamalıyız.’’ ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Sakarya Uğur Okulları, Uğur Okulları resmi instagram sayfasında Mehmet Akif ERSOY’un torunu Selma Argon ERSOY ile gerçekleştirdikleri online söyleşide şaire dair bilinmeyen detayları da öğrendiler, geçmişten geleceğe uzanan milli ruhu bir kez daha hissettiler.

17 Mart 2021