Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Öğrenciler, Uğur Okulları Bilgi ve İletişim Teknolojileri (U-BİT) dersinde algoritmik düşünme, bilişimsel düşünme, grup etkinliklerinde yer alma ve iş birlikli çalışma becerisi edinir. U-BİT derslerinde uygulanan etkinliklerde okul öncesi öğrencilerine, algoritma mantığı kavratılarak öğrencilerin problem çözme becerisi edinmeleri amaçlanır. U-BİT dersi müfredatı, bütünleşik eğitim modeline uygun ve modüler olarak tasarlanır.

Okul öncesi müfredatı KG2 düzeyinde, “Bilgi Teknolojileri ve Kodlama” olarak iki modülden oluşurken, KG1 düzeyinde ise “Bilgi Teknolojileri, Kodlama ve Robotik” olmak üzere üç modül bulunur.

Bilgi Teknolojileri Modülü
Öğrencilere temel bilgisayar becerilerinin kazandırılması hedeflenir. Bilgisayar ile bilgisayarın temel kavramlarını, giriş-çıkış ünitelerini kavramaları amaçlanır.

Kodlama Modülü
Öğrencilerin sistematik, bilişimsel düşünme becerisi kazanmaları ve algoritmik düşünme yeteneklerini geliştirerek sorunlara hızlı, pratik çözümler üretmeleri amaçlanır.