Okul öncesi eğitim alarak fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal olarak birinci sınıfa başlamaya hazır olan çocuklar eğitim hayatları boyunca daha başarılı oluyorlar.
Eğitim hayatının ilk basamağı olan okul öncesi eğitim, çocukların gelişim süreci açısından büyük önem taşıyor. Uzmanlar okul öncesi eğitimin temel amacının; çocuğun ilköğretime başlamadan önce, bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal bir bütün olarak gelişmesi için uygun bir ortamda uygun bir eğitimin verilmesi olarak tanımlıyor. Çocuklar okul öncesi eğitimi alarak; ilköğretimde başarılı olabilmesi için gerekli davranışları, okuma yazma öğrenmesine yardımcı olacak kavramları ve becerileri kazanıyor. Hayat başarısına etki edecek bu önemli dönemi gerekli tutum, davranış ve bilgileri doğru bir şekilde kazanarak geçiren çocuklar, ileri öğretim kademelerinde de daha başarılı olma şansına sahip oluyor. Bilimsel araştırmalara göre entelektüel açıdan da gelişen, fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal olarak birinci sınıfa başlamaya hazır olan çocuklar eğitim hayatları boyunca daha başarılı olurlar.
İlkokula hazırlıkta temel olan ‘görsel’, ‘işitsel’, ‘dikkat’ gibi becerilerin gelişimini desteklemeye yönelik çok sayıda çalışma yapılıyor. Çocukların çok yönlü gelişmelerini hedefleyen eğitim programlarında bulunan temel becerileri desteklemeye yönelik çalışmalar şöyle sıralanıyor:
Okul öncesi kademesinde öğrenme ortamlarını ve öğrenim içeriklerini bu doğrultuda kurgulayan Uğur Okullarında her öğrenci kendi bireysel ve bilişsel gelişimleri doğrultusunda destekleniyor. Öğretmen kadrosundan öğretim programına, okulun fiziki ortamlarından kullanılan materyallere kadar çocuğu esas alan ‘çocuk dostu eğitim’ sayesinde çocuklar beceri ve iletişimlerini 21'inci yüzyılın gerektirdiği şekilde geliştiriyor, okulda nitelikli zaman geçiriyor.