Uğur’da Sanat Var

Uğur Okulları, uzman kadrosu ile duygusal zekası yüksek, kültür ve sanatla iç içe büyüyen, zihinsel birikimlerini görsel biçimler ve becerilerle ifade edebilen, estetik algısı gelişmiş nesiller yetiştirmeyi hedefler.

Üniversite ve iş hayatı öncesinde karar noktası olan lise eğitiminin, bireyler üzerindeki belirleyici rolü dikkate alınarak tam donanımlı bir eğitim almaları önemsenir. Bu hedef doğrultusunda, evrensel değerler ışığında kültür ve sanat eğitimleri verilerek, öğrencilerin kişiliğinin olgunlaşması, yön bulmaları ve bireysel yeteneklerini ortaya çıkarmaları sağlanır.

Uğur’da Müzik

Müzik derslerinde öğrencilere nota solfej eğitimlerinin yanı sıra, sesi doğru kullanma, doğru nefes alma teknikleri öğretilir. Okul orkestraları ile öğrenciler, okul içi ve okul dışı müzik platformlarında yer alma imkânı bulurlar.
Ayrıca öğrenciler yurt içi ve yurt dışı festival ve yarışmalara katılma imkânı elde ederken yurt içi ve yurt dışı sanat okullarında eğitim alma hakkı kazanabilir ve bu konuda eğitim alabilirler.