Okuldan

Sayfasına Dön
15.05.2019

Lise Fiziki Yapı

Uğur Okulları Sakarya Kampüsü'nde Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi aynı lokasyonda hizmet vermektedir.

Anadolu ve Fen Lisemiz 741 m2 si kapalı alan olmak üzere toplamda 1790 m2 alanda kuruludur. 3 katlı yapısı ve modern tasarımı ile öğrencilerine konfor ile birlikte kaliteli eğitimi aktarımı hedeflenmiştir.

Lisemize Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 456 öğrenci kontenjanı tanımlanmıştır. En fazla 24 öğrenci bulunacak şekilde 19 derslik ve öğrencilerimiz için fazlasıyla önemli olduğunu düşündüğümüz geniş koridorlara sahiptir. Lise içerisinde derslikler haricinde;

• Fen Laboratuvarı
  • Meslek Atölyesi
  • Kütüphane
  • Kapalı Spor Salonu
  • Konferans Salonu
  • Müzik Sınıfı
  • Sınava Hazırlık Merkezi
  • Veli Görüşme Odası bulunmaktadır.

2018 -2019 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen “Sağlıklı Okul, Temiz Okul Kampanyası” ve “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında sağlık ve temizliğin sembolü Beyaz Bayrak ile ödüllendirilmiştir.

“Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Bu proje kapsamında okulumuz “Beslenme Dostu Okul” olmuştur.