Etwining projemiz İlaçlar Zehir Olmasın

İlaçlar Zehir Olmasın

Değerli Velilerimiz – Sevgili Öğrenciler;

eTwinning platformundaki ikinci projemiz olan İLAÇLAR ZEHİR OLMASIN projemizinde

Ulusal Destek Servisi tarafından kabul edildiğini duyurmaktan mutluluk duymaktayız.

"İlaçlar zehir olmasın " adlı projemiz evlerde ki kullanım dışı kalmış ilaçlara ne olduğuna cevap aradığımız bir projedir. Bundan yola çıkarak evlerdeki  kullanılmayan son kullanma tarihi geçmiş ya da geçmemiş olan ilaçların akibetinin ne olduğunu merak ettik. İlaçların tuvalete dökülmesiyle şehir kanalizasyon sistemine geçerek, arıtma tesislerindeki yararlı bakterileri etkileyebileceği, çöp kutusuna atılmasıyla çocukların veya hayvanların zehirlenmelerine de neden olabileceği, ayrıca çöp döküm alanından yeraltı sularına karışabileceği gibi ciddi boyutlarda tehlike arz edeceğini projemizde anlattık. Bundan yola çıkarak lise düzeyindeki öğrencilerimizde farkındalık yaratmak amacıyla hem atık ilaç toplama kampanyası düzenlemeye hem de ilaçların bilinçli tüketilmesi ve sıfır atık kapsamında doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesine karar verdik.

e-Twinning projesi kapsamında

“İLAÇLAR ZEHİR OLMASIN” dedik .

Proje kapsamında 6 farklı ilden 7 farklı okul projeye katıldı. 10 öğretmen ile 52 öğrenciden oluşan ekip proje kapsamında çöpe atılan ve doğaya ciddi anlamda zarar veren atık ilaçlar için, İLAÇ TOPLAMA KAMPANYASI düzenlediler.

6 ilde eş zamanlı olarak yapılacak olan kampanya ile sıfır atık kapsamında özellikle evlerimizden çöplere giden çok sayıda ilacın doğaya zarar vermeden bertaraf edilmesi için  mücadele etmeye gönüllü oldular. İlaç toplama kampanyamız bir yıl boyunca devam edecektir. Tarihi geçmiş veya kullanmadığınız ilaçlarınız varsa sizler de okullarımızdaki  ilaç toplama standına ulaştırabilirsiniz.

Projede görevli okullar;

1)Kocaeli /Darıca; Gökşen Mustafa Yücel Anadolu Lisesi(Hacer DURSUN)

2)Kocaeli / Darıca; Darıca Fen Lisesi (Yeşeren EZDİ, Sevinç BULUT, Ayşe ATİLLA)

3) Düzce/ Merkez; Özel Düzce Uğur Fen ve Anadolu Lisesi (Gökhan SARIGÜL)