U-MakerFest Heyecanı Başlıyor

15.10.2020

Uğur Okulları öğrencilerinin yıl boyunca Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerinde edindikleri bilgileri robotik, oyun tasarımı ve video/animasyon alanlarında yarıştıracağı U-MakerFest’in beşincisi 5-6 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu yıl Sağlık ve Kaliteli Yaşam temasıyla Uğur Okulları Gaziemir Kampüsü’nde düzenlenecek festivale 12 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında umakerfest.com üzerinden başvuru yapmak mümkün.

Teknoloji ile “kendin yap” kültürünün birleşiminden oluşan “Maker” ruhunu desteklemeyi amaçlayan ve öğrencilerimizin yıl boyunca kazandıkları problem çözme, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi bilgilerini pratiğe dönüştürmelerini hedefleyen U-MakerFest’in, ön eleme sonuçları 27 Kasım tarihinde açıklanarak kesin katılımcı listeleri umakerfest.com adresinden ilan edilecek.

İlkokul öğrencilerinin katılabileceği KID'S Umakerfest ise 17 Nisan’da Uğur Okulları bölge merkez okulları ev sahipliğinde düzenlenecek. Sağlık ve Kaliteli Yaşam temasıyla düzenlenecek festivalde öğrenciler birbirinden farklı ve yaratıcı fikirleri buluşturacak. Festival başvuruları 12 Ekim- 13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi ve başvuru için umakerfest.com adresini ziyaret edebilirsiniz.