Uğur Okulları

444 4 845
spotify youtube facebook twitter instagram linkedin

Japon ve Güney Kore Eğitim Sistemlerinin Başarı Sırlarını Uğur Okulları Yöneticileri Yerinde İnceledi

Uğur Okullarının her yıl farklı ülkelerdeki eğitim yaklaşımlarını, yenilikçi uygulamaları ve teknolojileri keşfetmek amacıyla düzenlediği Eğitim Gezileri’nin son durağı Japonya’nın başkenti Tokyo ve Güney Kore’nin başkenti Seoul oldu. Gezi Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, Genel Müdür Yardımcıları ve eğitim yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Program kapsamında okul ve üniversite yetkililerinden eğitim sistemleri ile ilgili bilgi alındı. Tokyo’da akademik olarak Japonya'nın en başarılı üniversitesi olan Waseda Üniversitesi, eğitimde iddialı küçük bir zincir okul olan Shibuya Ortaokul ve Lisesi ile Saitama Şehri Belediyesinin finansal destek verdiği özel bir fen lisesi olan Omiya Kita Lisesi ziyaret edildi. Güney Kore'de ise 8 üst nitelikli liseden biri olan Incheon Bilim ve Sanat Akademisi Lisesi ve Shinhan Üniversitesi’nde deneyimli akademisyenler ve eğitimcilerle bir araya gelindi.

Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu: “İyi bir takımın birbirinden farklı yetkinliklere, becerilere, kültüre ve değere sahip oyuncuları olarak, kurucularımız ve eğitim yöneticilerimiz ile her yıl dünyadaki “iyi eğitim örneklerini” keşfediyoruz. Okullarımıza ülkemize de uygun örnekler ışığında yeni uygulamalar geliştiriyoruz. 75 bini aşkın öğrencisi ve 7 bin öğretmeni ile büyük bir aile olan Uğur markasının gelişimi için yenilikleri keşfetmeyi ihmal etmiyoruz. Çok hızlı değişen dinamiklere sahip yeni dünya düzeninde, sistemimizi bu yönde geliştirmek için biz de sürekli yenileniyor, gelişiyoruz.” dedi.

“En büyük miras; eğitim”

Japon kültüründe, coğrafyamızda alışılagelen miras kavramının olmadığına değinen Kulaberoğlu, “Bizim kültürümüzde yer aldığı gibi bir miras kavramı olmaması bizleri şaşırttı, ailenin mal varlığı vefat ettiğinizde çocuğunuza değil aslında devletin oluyor. Bu nedenle Japonlar çocuklarına bırakabilecekleri en büyük mirasın bir mülk değil, iyi bir eğitim olduğuna inanıyorlar” dedi.

Güney Kore devleti eğitim reformunu öğretmenlerin hem eğitim, hem de sosyo-ekonomik koşullarını iyileştirerek başladığını belirten Kulaberoğlu “Güney Kore’de ise sınav odaklı bir eğitim sistemi var fakat kendileri üniversiteleri hakkında şu ifadelerde bulunuyor: ‘En iyi üniversiteye girmek size yıldırım çarpma ihtimalinden daha düşük’. Bu nedenle aslında sınava hazırlık süreci de eğitim sisteminde önemli bir yere sahip” şeklinde konuştu.

 

15 Temmuz 2020

Listeye Dön
Uğurlu Olmanın Tam Zamanı

Uğurlu Olmanın
Tam Zamanı

Size en yakın okulumuzu seçerek ön kayıt formunu doldurabilirsiniz.

UĞUR'A BAŞVUR
İletişim Formu
İletişim Formu
Lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız.