Uğur Okulları

444 4 845
spotify youtube facebook twitter instagram linkedin

İstiklalin Uğurlu Kadınları

Uğur Okulları öğrencileri, "İstiklalin Uğurlu Kadınları" projesi kapsamında Kurtuluş Savaşı’nda kahramanca mücadele eden kadınları araştıracak. www.ugurlusayfalar.com web sitesinde paylaşılacak kahramanlık öyküleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde online kitap olarak yayınlanacak.

Türk Milletinin büyük fedakarlık ve cesaret örneği göstererek kazandığı Kurtuluş Savaşı’nda, kadınların mücadelesi şanlı tarihimize gururla yazıldı. Kadınlar sadece cephe gerisinde değil bizzat cephede kahramanca savaşarak Millli Mücadele’nin başarıya ulaşmasında büyük rol oynadı. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Dünyada hiçbir ulusun kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, ulusumu kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim diyemez” sözleriyle Türk kadınının başarısını dünyaya duyurdu.

Uğur Okulları; Kurtuluş Savaşı’nın 100. yılında hem İstiklal şehitlerini anmak hem de bu onurlu mücadelede askerlerimizle omuz omuza savaşan kahraman kadınlarımızı gün yüzüne çıkartıp, onların asla unutulmayacağını göstermek amacıyla "İstiklalin Uğurlu Kadınları" projesini başlattı.

Proje kapsamında Uğurlu öğrenciler bulundukları illerde, İstiklal Savaşı sırasında, Milli Mücadele’ye katılan Türk kadınının hem cephede hem de cephe gerisindeki yararlılıklarını ve çalışmalarını araştıracak, bilinmeyen yönlerini ortaya koyacaklar. Öğrenciler araştırmalarını www.ugurlusayfalar.com web sitesi üzerinden paylaşacak ve kadın kahramanların hikayeleri online kitap haline getirilerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “İstiklalin Uğurlu Kadınları” ismiyle yayınlanacak. Kahraman İstiklal Kadınları hikayelerinin web sitesine yüklenmesi içi son tarih 17 Şubat.

2 Şubat 2022

Listeye Dön
Uğurlu Olmanın Tam Zamanı

Uğurlu Olmanın
Tam Zamanı

Size en yakın okulumuzu seçerek ön kayıt formunu doldurabilirsiniz.

UĞUR'A BAŞVUR
İletişim Formu
İletişim Formu
Lütfen robot olmadığınızı doğrulayınız.