Uğur’da Aktif Yaşam

Uğur’da Aktif Yaşam

Spor; sistem, disiplin, hedef ve başarı kombinasyonudur. Aktif şekilde spor yapan çocuk, sistemli ve disiplinli çalışmaya, hedef koymaya ve başarmaya odaklanır.  Bu alışkanlıkları hayatına yansıtan öğrencinin ders başarısı da pozitif yönde etkilenir.

Uğur Okulları, öğrencilere fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişiminin yanında; kendine güvenmeyi, takım ruhu kazanmayı, kaybetmeyi kabullenmenin de bir erdem olduğunu ve tüm spor branşlarını tanıtmayı amaçlar.

Uğur Okullarında sportif çalışmaların yanında sosyal çalışmalar da önemli rol oynamaktadır. Öğle tatillerinde öğrencilerin rahatlamalarını sağlamak amacıyla sınıflar arası turnuvalar ve etkinlikler düzenlenir. Öğrenciler, yetenekleri doğrultusunda, spor yapabilmeleri için okul takımlarına yönlendirilir ve il, ilçe, özel turnuvalarda okulu başarıyla temsil etmelerini sağlamak hedeflenir.