Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi

Sosyal Sorumluluk Gelişimi

Uğur Okullarında uygulanan sosyal sorumluluk projeleri ile Uğurlu öğrenciler, toplumsal sorumluluklarının bilincinde, duyarlı bireyler olarak yetişir. Teorik ve uygulamalı sosyal sorumluluk derslerinde projeler geliştirilir, toplumsal ihtiyaçların giderilmesinde gönüllü olarak harekete geçer. Sosyal sorumluluk çalışmaları ile tüm dünyada fark yaratır. Uğurlu olmanın ayrıcalıklarını sadece akademik başarıyla değil, topluma katkılarıyla da gösterilir.

Kişisel Gelişim

Uğur Okullarında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, ‘’Her çocuk eşsizdir’’ anlayışıyla her öğrenciye özel programlar geliştirilir. Kişiye Özel Gelişim Programı’nda öğrencinin kişisel gelişim haritası, ilgi ve yetenekleri, güçlü ve zayıf yönleri, iletişim gücü akademik gelişimi izlenir.

Öğrenci Konseyleri

Kampüslerde seçimle göreve gelen öğrenci meclisleri; proje geliştirme, medya ve iletişim gibi alanlarda sorumluluk alarak sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirilir. Bunun sayesinde öğrenciler, ekip çalışmaları, proje yönetimi gibi beceriler kazanırlar.

21.Yüzyıl Becerileri Geliştirme

Uğur Okullarında geleceğin nitelikli bireylerini yetiştirme hedefiyle lisede akademik ders ve rehberlik çalışmaları birleştirilerek, 21. yüzyıl becerileri kazandırılır.

1. Yüzyıl Becerileri
  • Düşünme Yollarını Kullanma Becerileri