Lise Ön Hazırlık Programı

5b

Lise Ön Hazırlık Programı

Uğur Okullarının ‘’Lise Ön Hazırlık Programı’’ ile öğrencilere bir yandan temel akademik beceriler kazandırılırken diğer yandan kariyer planlamaları yapılır.

Uğur Okullarında liseye hazırlık çalışmaları 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda sınava hazırlık programı dahilinde sürdürülür. Belirlenen hedefler doğrultusunda liseye giriş sınavlarına hazırlık çalışmaları ve denemeler yapılarak sınav kaygısı en aza indirilir.

Uğur Okullarında her öğrencinin akademik gelişimi ve gelecek planlama çalışmaları, okula başladığı andan itibaren Akademik Gelişim Dosyası (AGD) ile takip edilir. AGD içinde yazılı sınav sonuçları, deneme sınav sonuçları, veli görüşmeleri, öğrenci görüşmeleri gibi öğrenciye ilişkin her türlü bilgi bulunur.  Öğretmenlerin ve velilerin istedikleri zaman öğrencinin gelişimi ile ilgili bilgilere erişmeleri sağlanır. Her sınav sonucunda öğrenciye eksik konu analizi raporu oluşturulur. Bu rapora göre öğrenme gruplarına, özel çalışmalar yapılır.