Kişiye Özgü Çözüm Odaklı Proaktif Rehberlik

28-29-Gelişimsel-Rehberlik-Programı

Kişiye Özgü Çözüm Odaklı Proaktif Rehberlik

Uğur Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Biriminin felsefesi, Kişiye Özgü Çözüm Odaklı Proaktif Rehberlik yaklaşımıdır. Uğur Okulları, her öğrencinin eşsiz olduğu inancıyla bu yaklaşımı benimser ve öğrencileri motive ederek gelişimlerine destek olmayı hedefler.

Türkiye’de ilk kez Uğur Okullarında hayata geçirilen Kişiye Özgü Çözüm Odaklı Proaktif Rehberlik ile öğrencilerin gelişim planlarını yapabilmeleri için en geçerli bilimsel araçlar kullanılarak en uygun danışmanlık metodlarıyla bilinçlendirme ve yönlendirme hizmeti verilir.

Kişiye Özgü Çözüm Odaklı Proaktif Rehberlik ile her öğrenci alanında uzman psikolojik danışman ve rehberler tarafından izlenir. Portfolyo çalışmaları yapılarak öğrencilerin kişisel gelişim haritası, güçlü ve gelişmesi gereken yönleri takip edilir, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitsel, bireysel ve mesleki kararları yönlendirilir.