Gelişimsel Rehberlik Programı

28-29-Rehberlik-ProgramıGelişimsel Rehberlik Programı

Uğur Okulları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’nin felsefesi, kişiye özgü çözüm odaklı rehberlik yaklaşımıdır. Uğur Okulları, her öğrencinin eşsiz olduğu inancıyla, kişiye özgü çözüm odaklı yaklaşımı benimser ve öğrencileri motive ederek gelişimlerine destek olmayı hedefler.

Uğur Okullarında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından geliştirilen çalışmalar kapsamında öğrencilerin kişisel gelişim haritası, ilgi ve yetenekleri, güçlü ve gelişmesi gereken yönleri, iletişim gücü ve akademik gelişimleri izlenir. Öğrenciler okula başlamadan önce ve dönem boyunca çeşitli psikometrik testler ile ölçümler yapılarak anne – baba ve öğretmenlere geri bildirimler verilir. Daha sonra öğrencinin gelişmesi gereken alanlarla ilgili psikolojik danışmanlar tarafından çalışmalar yapılır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Biriminin diğer bir amacı da anne – baba – çocuk  – öğretmen arasında sağlıklı bir iletişim kurulmasına yardımcı olmak ve bu dörtlü arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. Öğretim yılı boyunca, belirtilen amaçlar doğrultusunda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi tarafından hem bireysel görüşmeler hem de grup danışma  çalışmaları yapılmaktadır. Çocuk eğitimi, iletişim gibi çeşitli konularda veliler için üniversiteden akademisyen desteği ile seminerler düzenlenmektedir.