Üniversite Ön Hazırlık Programı

Üniversite Ön Hazırlık Programı

Uğur Okulları öğrencileri, hayal ettikleri üniversiteyi kazanacak düzey ve yeterlilikte eğitim alırlar. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Uğur Okullarının 11. ve 12. Sınıflarında ‘’Üniversite Ön Hazırlık Programı’’ uygulanır.

Öğrencilerini dünya üniversitelerine hazırlayan Uğur Okullarında, 11. sınıf eğitimi akademik takvimde 2 hafta önce başlar. 9. ve 10. sınıf konularının genel tekrarı yapılarak, öğrencilerin konu eksiklerini tamamlaması, gelecekte okumak istedikleri bölüm ve seçmek istedikleri meslek hakkında kapsamlı bilgi alması hedeflenir. Öğrenciler, 11. sınıf eğitim dönemi başında mentorlar eşliğinde üniversite tercihlerini yaparlar ve bu tercihler baz alınarak kişiye özgü YGS eğitim programı uygulanır.

12. sınıf eğitimi akademik takvimden 3 hafta önce başlar. Öğrenciler, üniversite sınavlarına hazırlanırken aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığının kazanımları dikkate alınarak eğitim alırlar. 12. Sınıfın ilk dönemi mentorlar eşliğinde ikinci üniversite tercihi ve gerçekçi gelecek planlaması yapılır. Uğur Okulları uzman rehberlerin desteği ile öğrencinin sınav öncesi motivasyonunu arttıracak çalışmalar yapılır.