Akademik Kur Sistemi

6-7-Akademik-Kur-Sistemi

Akademik Kur Sistemi

Uğur Okullarında dersler kademeli olarak ele alınır. 9 ve 10. sınıflarda ASDF destekli “Akademik Kur Sistemi” uygulanır.

Okula başladıkları andan itibaren öğrenciler, Akademik Kur Sistemi ile ilgili derslerde her konu ve kazanımda etkin bir eğitim sürecine dahil olur. Öğrencilere bir yandan temel akademik yetkinlikler kazandırılırken diğer yandan kariyer planlamaları yapılır ve meslek seçimine yönelik gelişimleri izlenir.

Kur Ölçme ve Değerlendirme

Akademik Kur Sistemi ile derslere göre elde edilen başarılar değerlendirilerek oluşturulan esnek sınıflarda, pekiştirme amaçlı tekrar dersleri yapılır. Her sınıf düzeyinde okul mevcuduna göre temel, yeterli ve akademik düzey grupları oluşturulur.

Her yıl 4 defa Akademik Gelişimi İzleme Sınavı (AGİS) uygulanır. Her dersten farklı zorluk seviyelerinde Değerlendirme/Tamamlama çalışması dokümanı hazırlanır. Her kurun sonunda; Üniversiteye Giriş Deneme Sınavı (ÜGDS) uygulanır ve ölçme değerlendirme sonuçları okullara gönderilir. Her AGİS sonucunda öğrenciye eksik konu analiz raporu oluşturulur ve rapor sonucuna göre öğrenme gruplarına özgü çalışmalar yapılır.

Uğur Okullarında her öğrencinin akademik gelişimi ve gelecek planlama çalışmaları, okula başladığı andan itibaren Akademik Gelişim Dosyası (AGD) ile takip edilir. Öğretmen ve veliler, öğrencinin gelişimini öğrenci portfolyosundan takip edebilir.