Kurucumuz

Enver YÜCEL

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak bir düşle yola çıktık; bugün dünyada 4 kıtaya yayılan global bir eğitim ağına dönüştük. Kaliteli eğitimi ülkemizin her noktasına götürmek, her çocuğumuz ile buluşturabilmek üzere sürdürdüğümüz çabamız bugün sınırları, ülkeleri aştı.

Global eğitim ağımızın bir parçası olan Uğur ailesinin her ferdi, geleceğin kapılarını aralayacak ve global vizyona sahip bir ailenin mensubu olacaktır. Her birinizin yeni düşlere yelken açması ve düşlerinizi gerçeğe dönüştürmeniz dileklerimle…

Yaşamı ve Başarıları

Enver Yücel 1957’de Giresun’da doğdu. Lise eğitimini Haydarpaşa Lisesinde yatılı olarak tamamlayan Enver Yücel, bugünkü ismi Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi olan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Matematik bölümünden mezun oldu. Yarım asrı aşkın deneyim ve vizyonla Türkiye’nin en saygın eğitimcilerinden olan Enver Yücel’in, İstanbul Laleli’de açtığı 3 odalı Uğur Dershanesi Türkiye’nin 52 ilinde 112 okul ve 127 kurs merkezine dönüştü. Bahçeşehir Üniversitesi’nin kuruluşuna imza atan ve eğitimdeki öncü yaklaşımlarıyla Türkiye sınırlarını aşan Enver Yücel bugün dünyada 4 kıtada, 9 ülkede, 6 üniversitesi, 6 dil okulu ve tüm kademelerde eğitim veren okulları bulunan BAU Global Eğitim Ağı’nın Başkanıdır. Başarılı çalışmalarıyla öne çıkan Enver Yücel 2019 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı” olarak onurlandırıldı.

Vizyonu

Tüm yaşamını eğitime adayan bir iş adamı ve eğitimci olan Enver Yücel, yarım asrı aşkın süredir, Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden öğrencilere eğitim hizmeti sunuyor. Yücel, dünyada tüm problemlerin çözümü olarak eğitimi görüyor ve bu sebeple eğitim alanını aslında bir “Sosyal Sorumluluk” alanı olarak tanımlıyor. Yücel, eğitimin dünyaya barışı getireceğine inandığı için, dünyanın tüm ülkelerinde çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar doğrultusunda Fas’tan, Cibuti’ye, Somali’den, Ortadoğu’ya dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilere kurumlarında burs olanağı sağlıyor. Bu yolla hem dünya barışına katkı sunuyor hem de bu ülkelerin sorunlarının çözümü için eğitilmiş insan gücünü ortaya çıkarıyor.

Ödüller

2008, Türkiye Büyük Millet Meclisi “Üstün Hizmet Ödülü”

Enver Yücel eğitim alanındaki iş yörüngesinden ayrı olarak, özellikle eğitim ve kültür alanlarındaki çalışmaları ve başarıları dolayısıyla, 2008 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

2012, Uluslararası Eğitimde Mükemmellik Ödülü

Enver Yücel, yenilikçi ve kişiye yönelik eğitim ve öğretim programlarının tasarımı ve uygulanmasında gösterdiği başarı ve uluslararası eğitime katkıları dolayısı ile Uluslararası Amerikan Eğitimciler Derneği (PDK) tarafından 2012 yılında ‘Eğitimde Mükemmellik’ ödülünü aldı.

2014, Birleşmiş Milletler “UNCA” Enver Yücel’e “KÜRESEL EĞİTİME KATKI” Ödülü

Enver Yücel, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un himayesinde gerçekleşen UNCA Ödülleri’nde “Küresel Eğitime Katkı Ödülü” aldı. Dünyada bu dalda ödül alan ilk Türk olan Enver Yücel, ödülünü Ban Ki-moon’un elinden aldı.

201 2, Uluslararası Eğitimde Mükemmellik Ödülü

Enver Yücel, yenilikçi ve kişiye yönelik eğitim programlarının tasarımı ve uygulanmasında gösterdiği başarılar sonucu uluslararası eğitime katkıları dolayısıyla Uluslararası Amerikan Eğitimciler Derneği tarafından ‘’Uluslararası Eğitimde Mükemmellik Ödülü’’ne layık görülmüştür.

2017, Global Eğitimde Liderlik Ödülü

ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Global Eğitim ve Araştırmalar merkezi (GLOCER) tarafından düzenlenen törende Enver Yücel, ‘’Global Eğitimde Liderlik Ödülü’’ne layık görüldü.

2017, Global Eğitimde Liderlik Ödülü

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Global Eğitim ve Araştırmalar merkezi (GLOCER) tarafından düzenlenen törende Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, ‘’Global Eğitimde Liderlik Ödülü’’ne layık görüldü.

2017-2018, Eğitim İhracatı Ödülü

Küresel eğitimin önemine inanan Yücel’in Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından verilen Türkiye’nin 500 Büyük İhracatçısı Ödülleri’nde “Eğitim İhracatı” dalında 2017 ve 2018 yıllarında üst üste iki kez birincilik ödülünün sahibi oldu.

2018, Moğolistan Kültür Elçiliği Nişanı

Moğolistan Dışişleri Bakanı tarafından 2018 yılında Enver Yücel’e ’Moğolistan Kültür Elçiliği Nişanı’’ takdim edildi.