Lise Gençlik Festivali Uğur Fest 2017, Öğrencilere Sürprizlerle Dolu Bir Gün Yaşattı

Uğur Okulları, her yıl Mayıs ayının son haftası gerçekleştirdiği geleneksel Uğur Fest ile bu yıl yine adından söz ettirdi. Lise Gençlik Festivali Uğur Fest 2017, 28 Mayıs Pazar günü İzmir Arena’da gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen Uğur Fest; konserler, sanatsal ve sosyal faaliyetlerle öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı. Sürpriz hediyeler ve çeşitli atölyeler ile gün boyu süren Uğur Fest 2017’nin sunuculuğunu Hopdedik Ayhan üstlendi. Sözeri’nin canlı performansı ile devam eden programda ünlü şarkıcı Simge eşsiz performansıyla sahne aldı. Program DJ Sedat Şenel ve DJ Suat Ateşdağlı’nın performansıyla sonlandı.

Katılımcılar gün içerisinde birçok farklı aktiviteden de yararlandı. 30 farklı liseden binlerce öğrencinin katıldığı Uğur Fest’te liseler arası müzik yarışması düzenlendi. Müzik yarışmasında birinciliği kazanan Atakent Anadolu Lisesi, 4 bin TL ödülün sahibi oldu. İkinci olan İzmir Anadolu Lisesi 3 bin TL, üçüncü olan Tuğba Özbek Anadolu Lisesi ise 2 bin TL ile ödüllendirildi. Yarışma jüri üyeliğini İzmir ve Ankara Operaları Opera Sanatçısı R. Altuğ Dilmaç, Gazeteci ve Okumuş Adamlar Fikir Atölyesi Ajans Başkanı Muzaffer Akkılıç, Belgrad Üniversitesi Müzik Akademisi Komposizyon Bölümü Müzisyeni Aziz Özen ve İzmir Caz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Müzisyen Tufan Aksoy üstlendi.

Yarışma devam ederken öğrenciler etkinlik alanında vakit geçirmeye devam ettiler, deniz kenarında İzmir’in güzel manzarasının tadını çıkardılar. Uğur Okulları maskotu U Tiger’a ve Uğur Sınava Hazırlık Merkezlerinin ters oda maket standına ilgi yoğundu. Bunun yanı sıra katılımcılar Grafiti workshopları, ebru atölyesi, takı atölyeleri gibi çeşitli sanatsal aktiviteler, adrenalin ve eğlence parkurları, sanal gerçeklik (Virtual Reality-VR) deneyim alanı, yeme içme alanları, sürpriz hediyeler ve etkinlikler ile keyifli anlar yaşadı.