Öğrenci Kulüpleri ve Kursları

Öğrenci Kulüpleri ve Kursları

Okul öncesi dönemde Beden Eğitimi çalışmaları sistemli bir şekilde yapıldığında, çocukların sadece hareket gelişimine değil; sosyal, duygusal, zihinsel gelişimlerine de katkıda bulunmaktadır. Çocukların problem çözme yeteneklerinin gelişmesi ve kendini ifade edebilmesi için Uğur Okullarında öğrenci kulüpleri oluşturulmaktadır.

Bu kulüplerde çocuklar eğlenceli bir ortamda esneklik, el-ayak koordinasyonu, denge, kuvvet, çeviklik konularında becerilerini geliştirirken, aynı zamanda farklı spor branşlarında bedenlerini bilinçli bir şekilde kullanabilme yeteneğini de kazanırlar. Çocuklar, kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda diledikleri kulüplere katılabilirler. (Müzik-Orff, Satranç, Drama, Kitap Okuma, Jimnastik, Yüzme, İngilizce)

Okul öncesi dönemde müzik-orff çalışmaları çocukların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine yardımcı olur. Orff eğitimi çeşitli ritim aletleri, davullar ve ses boruları ile öğrencilerin ritim duygularını geliştirir. Grup içinde yapılan çalışmalar öğrencilerin yardımlaşmalarına, paylaşmalarına, güven duygularının gelişmesine, konuşma ve hareket becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunur.

Öğrenciler, eğitim programımızda haftada 1 saat olarak belirlenen satranç eğitiminin yanı sıra satranç kulübüne de katılabilirler. Bu alanda eğitim veren öğretmenler tarafından satranç kulübü planlaması yapılabilir. Bu sayede öğrenciler doğru stratejiler kurup, doğru kararlar almanın önemini yaşayarak keşfederler.

Okul öncesi dönemde öğrenciler jimnastik ile denge, kuvvet, çabukluk, esneklik, el-göz/sinir-kas koordinasyonu, kontrol ve bedenini bilinçli bir şekilde kullanabilme yeteneğini kazanırlar.

Yüzme ile çocuklarda öz güven, vücut gelişimi ve duruşu gelişir, tüm kaslar çalıştığı için ilerleyen yaşlarda sakatlanma riski azalır, yüzmeyi erken yaşta öğrenen çocuk olası bir boğulma riskini minimuma indirir. Suyun rahatlatıcı etkisiyle çocuklar daha sakin bir yapıya kavuşurlar.

Öğrenciler okul içinde açılan kulüplere katılarak yeteneklerini keşfederken, hafta sonu Uğur Kültür Sanat Akademi bünyesinde açılan enstrüman, bale, halk dansları, yaratıcı drama kursları ile küçük yaştan itibaren yeteneklerini geliştirmeye başlarlar. Kurslar alanında uzman, konservatuvar mezunu ve pedagojik formasyon eğitimli öğretmenler tarafından verilmektedir.

Öğrencilerimizin ruh ve zihin sağlıkları için son derece etkili olan kurslarımız, haftada 1 gün ve 2 saat olarak tasarlanmıştır. Kurslara katılım sağlayan öğrencilerimize kurs sonunda başarı ve katılım sertifikaları verilecektir.

Dünya ve Türk Kültürünü Yakından Tanıma Fırsatı

Birimlerde yapılan kurs ve eğitimlerin yanı sıra Uğur Kültür Sanat Akademi bünyesinde öğrencilerimiz için yurt içi ve yurt dışı atölye çalışmaları düzenlenmektedir. Veli ve öğrencilerimizin bir araya geleceği bu atölye çalışmalarında katılımcılar, Dünya ve Türk kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulacaklardır.