Anaokulunda Kişilik Gelişimi

Aanaokulunda Kişilik GelişimiUğur Okullarında çocukların sağlam karakterli ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla, çocuklara öğretmek üzere bazı değerler belirlenir. Bu değerler hakkında çeşitli etkinlikler düzenlenerek, hem öğrencilerin keyifli vakiit geçirmeleri hem de arkadaşlık, saygı, sevgi gibi değerler hakkında bilinç kazanmaları hedeflenir.

Felsefede kullanılan Sokrates yöntemiyle çocukların sebep-sonuç kurma becerilerini geliştirmek ve kendileri için önemli olan kavramlar hakkında düşünmelerini sağlayarak, yargıda bulunma becerilerini desteklemek amaçlanmaktadır. Bunun sonucunda, çocukların doğruluk, iyilik, güzellik ve adalet gibi kavramları keşfetmeleri sağlanır.

Uğur Okulları okul öncesi eğitiminde akademik becerilerin yanı sıra toplumsal değerlere de yer verilir. Bu dönemde kendine güvenme, sorumluluk alma, göreve başlama/görevi tamamlama, takım çalışması, dürüstlük gibi değerlerin kazandırılması çocuğun tüm yaşamı boyunca kullanacağı becerileri de beraberinde getirir. İyi bir değerler eğitimi çocuğun kişilik gelişimi kadar akademik başarısını da olumlu etkileyecektir.