UVEM Uğur Veli Eğitim Merkezi

34-35-UVEMUVEM Uğur Veli Eğitim Merkezi

Sağlıklı bir öğretim, ancak okul, öğrenci ve veli iş birliği ile tamamlanır. Uğur Okulları geleceğin bireylerini yetiştirirken, velilerini de bu geleceğe hazırlar. Gelişen eğitim koşullarında veliyle birlikte hareket edebilmek, ihtiyaçları birlikte belirleyerek hedefleri oluşturmak açısından Uğur Okulları, veli iletişimine büyük önem verir. Bireysel danışman, eğitsel danışman ve mentorlar, veliler ile bireysel ve grup görüşmeleri yaparak onların soru ve görüşlerini paylaşır.

Yıl boyunca öğrencilerin davranış gelişimleri, sosyal uyum süreçleri gözlemlenir. Bireysel çalışmalarda öğrencinin gelişim hızı ve yaşamsal değişikliğine göre düzenli olarak veliye rehber öğretmen tarafından bilgi aktarımı yapılır. Öğrencinin Kişisel Gelişim Dosyası veli ile düzenli olarak paylaşılır. Kişisel gelişiminde aile içinde de olumlu davranışların geliştirilmesi hedeflenir.

Yıl içinde alanında uzman kişiler tarafından eğitim programları ve seminerler düzenlenir. İletişim, çevreye uyum, mesleki gelişim, sağlıklı yaşam gibi öğrencilerin yaşam alanlarını düzenleyen ve kişisel gelişimini olumlu destekleyecek konular, ailelerin de içinde bulunduğu çalışmalarla geliştirilir.