Üniversite Ön Hazırlık Okulu

Üniversite Ön Hazırlık Okulu

Uğur Okulları öğrencileri, hayal ettikleri üniversiteyi kazanacak düzey ve yeterlilikte eğitim alırlar. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Uğur Okullarının 11. ve 12. sınıflarında “Üniversite Ön Hazırlık” programı uygulanır.

Öğrencilerini dünya üniversitelerine hazırlayan Uğur Okullarında, 11. sınıf eğitimi akademik takvimden 2 hafta önce başlar. 9. ve 10. sınıf konularının genel tekrarı yapılarak, öğrencilerin konu eksiklerini tamamlaması, gelecekte okumak istedikleri bölüm ve seçmek istedikleri meslek hakkında kapsamlı bilgi alması hedeflenir. Öğrenciler, 11. sınıf eğitim dönemi başında mentorlar eşliğinde üniversite tercihlerini yaparlar ve bu tercihler baz alınarak kişiye özgü YGS eğitim programı uygulanır.

12.sınıf eğitimi akademik takvimden 3 hafta önce başlar. Öğrenci, üniversite sınavına hazırlanırken aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığının kazanımları dikkate alınarak eğitim alır. 12. sınıfın ilk döneminde mentorlar eşliğinde ikinci üniversite tercihi yapılır ve mentorlar rehberliğinde gerçekçi gelecek planlaması yapılır. Uğur Kariyer Merkezi’nin uzman danışmanları desteği ile öğrencinin sınav öncesi motivasyonunu arttıracak çalışmalar yapılır.